اختصاص 16 ميليارد ريال براي مرمت بناهاي تاريخي و گردشگري گرمه

16ميليارد و300 ميليون ريال از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبري در قالب 6 پروژه براي مرمت بناهاي تاريخي و توسعه گردشگري گرمه در سال 94 در نظر گرفته شده است.

 به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی؛مديرکل ميراث فرهنگي، استان با بيان اين مطلب در شوراي اداري گرمه گفت: اين اعتبار در گذشته جذب نشده بود که با پي گيري هاي صورت گرفته در اعتبارات سال 94 گنجانده شد.

سويدانلويي افزود: اين پروژه ها شامل مرمت بناهاي تاريخي باغ مزار، نظرگاه امام علي(ع)، رباط قره بيل، رباط عشق، احداث کمپينگ و کمک بلاعوض به کارگاه هاي صنايع دستي شهرستان گرمه است.

وي اضافه کرد: در سال جاري 200 ميليون ريال اعتبار در قالب 3 پروژه شامل مرمت و احياي بناي باغ مزار گرمه، مشارکت در تملک 100 متر مربع املاک واقع در عرصه و حريم بناي تاريخي مسجد جامع ايور و هزينه بيمه کارگاه هاي مرمت اين شهرستان مصوب شده که تاکنون 140ميليون ريال آن تخصيص يافته است.

سويدانلويي ادامه داد: از بارزترين ويژگي هاي اکو توريستي اين شهرستان، دشت، رباط قره بيل، کوه‌هاي خمبي و سراي با لاله هاي واژگون و چشم انداز مزارع کشاورزي ضلع جنوبي جاده حدفاصل باش کلاته تا روستاي چشمه خان و دوراهي دشت هستند که در نوع خود کم نظيرند.

 وي با بيان اين که شهرستان گرمه 40 اثر تاريخي و يک روستاي هدف گردشگري دارد، تصريح کرد: موقعيت ممتاز جغرافيايي اين شهرستان و قرار گرفتن در مسير ترانزيت در کنار منابع و معادن گسترده و استعدادهاي سرشار انساني از گرمه شهرستاني پيشرفته در ابعاد مختلف توسعه ساخته است و مي سازد.

سويدانلويي يادآور شد: ساماندهي بولوارهاي ورودي و خروجي شهر با توجه ويژه به مبلمان شهري در طول مسير با نگاه گردشگري، توسعه کارگاه هاي صنايع دستي، مرمت آثار باستاني و تجهيز پارک بين راهي دشت از قابليت هايي است که بايد به دنبال آن ها باشيم.

وي بيان کرد: احداث کمپ عمومي گردشگري کشاورزي و مطالعه احياي متل آهوان، مطالعه احداث کمپ گردشگري در پاياب سد در حال احداث گلمندره و مرمت کامل مسير رباط قره بيل با توجه به نزديک بودن اين رباط به کوه خمبي از ديگر برنامه هاي اين سازمان در بخش گردشگري روستايي گرمه است.

 سويدانلويي افزود: در آستانه تدوين برنامه ششم توسعه و همچنين تدوين بودجه سال 94 انتظار است هر دوی  آن ها رنگ  و بوي گردشگري به خود بگيرند.

وي با اشاره به هزار و 200 اثر و بناي تاريخي و ثبت جهاني موسيقي استان تصريح کرد: با ساماندهي بخش صنايع دستي به طور يقين در سال هاي 94و 95 شاهد شکوفايي صنايع دستي استان خواهيم بود و اين صنعت به دوران پر رونق خود باز مي گردد.

سويدانلويي با بيان اين که ظرفيت خوبي در موزه ها وجود دارد، اظهارداشت: سرمايه گذاري بخش خصوصي در حال افزايش است و ضمن دعوت از اين بخش براي سرمايه گذاري، مجوزهاي لازم در کوتاه ترين زمان صادر مي شود.

وي بيان کرد: سهم خراسان شمالي از درآمدهاي ارزي مربوط به بخش گردشگري بسيار ناچيز است و بايد در اين زمينه نقاط ضعف را برطرف کرد.

سويدانلويي ادامه داد: با توجه به اين که خراسان شمالي يک درصد وسعت و يک درصد جمعيت کشور را دارد، سهم آن در چشم انداز 20ساله، جذب 200 هزار گردشگر با 300 ميليون دلار درآمد است.

وي از احيا و احصاي جاده ابريشم خبرداد و اظهارداشت: از 11 کاروانسراي اين جاده تاريخي،10کاروانسرا در خراسان شمالي است که 3 کاروانسراي آن شامل رباط قره بيل، رباط عشق و رباط آرچه در شهرستان گرمه واقع شده است.

محمدزاده فرماندار گرمه نيز گفت: در برگزاري جشنواره ها بايد براي اشتغال زايي و درآمد رويکرد اقتصادي داشته باشيم.

وي بيان کرد: مقام معظم رهبري در سفر به خراسان شمالي، دومين اولويت اين استان را گردشگري مطرح کردند و ما بايد براي تحقق منويات ايشان بيشتر از گذشته تلاش و کار کنيم.

 محمدزاده با بيان اين که اگر پروژه ها به اتمام کامل نرسد، افتتاح نخواهد شد، اظهارداشت: مجتمع فرهنگي و هنري گرمه با توجه به تکميل شدن، در چند روز آينده با حضور معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به بهره برداري خواهدرسيد.

انتهای پیام/

کد خبر 1393120237